Ismertetők, tájékoztatók

Nyitva tartás
2016. szeptember 5-től
hétfő-péntek 10-18 óráigBudapest IV., Árpád út 54.
Telefon: 06-1/369-1555
Mobil: 70/613-8458
Üzenet küldése

Kézimunka órák
Hírlevél
*E-mail:


Segítség a kötéshez
Hiba! Nincs ilyen ID: 3
Partnereink
Hiba! Nincs ilyen ID: 4

Kötőfonal

Az elmúlt években minden kézimunka közül a kedvencem a kötés és a horgolás lett. Üzletünk árukészlete is ennek megfelelően változott. A fonalak közül rengeteg gyártó fonalát volt módom kipróbálni. Sokszor ütköztem akadályokba a beszállítókkal. Mind nagyságrend, mind az időkorlátok miatt. Számomra és szerintem egyre több kötő horgoló számára a legfontosabb, hogy kiváló minőségű fonalakkal tudjunk dolgozni. Hetek, sőt időnként hónapok munkája veszhet el egyetlen mosás, vagy viselés alkalmával, amennyiben rossz minőségű fonalból dolgozunk. Fontos, hogy amit készítünk sajnos nem kevés pénzből és még több munkából – bár ezt a munkát élvezettel, hobbyból csináljuk – ne vesszen el. Az általunk forgalmazott fonalakat minden esetben kipróbáljuk, kimossuk, legtöbb esetben hordjuk. A hozzánk látogatók tudják, hogy mindig őszinte véleményemmel találkozhatnak. Sokszor éppen az árban számomra kedvezőbbről beszélek le valakit, mivel a fonalakat megkötöm tudom, hogy mi mire jó, vagy éppen mire nem. Az elmúlt évek alatt többször volt alkalmam külföldi vásárokra is ellátogatni, az éppen aktuális trendeket megnézni. Ennek alapján az olasz gyártók gyártósoráról a legújabb termékeket rendelem be, nem tudnak lázba hozni az úgynevezett raktársepert fonalak. A kifutó fonalak csak az egy-két éve általam akkor újként hozott, de ma már nem gyártott fonalak maradékából keletkeznek.

 

Az oldalunkon eddig megszokott rendszert egy új váltja fel. A fonalakról a rövid leírás a webboltban található. Ott a színeket, az összetételt az árat is rögtön meg lehet találni, valamint a legtöbb fonalról egy olyan leírást, ami több helyen a véleményemet takarja. Például, hogy mi mire használtuk fel a fonalat. Ezen az oldalon kész    kötésekről és horgolásokról, amennyiben a készítője hozzájárult a nevével ellátva a galériában látható.

 

Termékeink az olasz Mondial, a német Rico, a német Gründl, a dán Permin cég első osztályú minőségi fonalai közül kerülnek ki. Legutolsó számbavételünk alapján több mint 3 tonna fonalunk van raktáron, úgy hogy csak a kilónként különbözőket számoltuk. Természetesen a kedveltebbekből több is rendelkezésre áll. Igyekszünk a készletet úgy összeválogatni, hogy abban mindenféle összetételből, sokféle vastagságból lehessen válogatni.

 

 Egy gyönyörű Angel, mohair-selyem összetétellel

 

A hagyományosnak tekinthető fonalakon túlmenően effektfonalakból is rendkívüli választékot tartunk. A fonalak jelentős hányadából kész kötött termék is megtekinthető. Ezeket a pulcsikat, kabátokat, sálakat, kardigánokat a családunk hordja, hordta, így a gyerekek erős igénybevételével, mosással tesztelve vannak. Minden terméket ismerünk, azokról szaktanácsot tudunk adni. Elakadt kötések, horgolások esetében is segítünk, tanfolyamokat tartunk. Akár csak a felszedésben, befejezésben is. Hatalmas szín és összetétel kínálatból mindenki megtalálja azt, amelyből akár ruhaneműt, akár egyébhasználati tárgyat például ágytakarót, táskát, babacipelőt készíthet. A fonalakból egyedülállóként minden esetben a teljes színskálát tartjuk, az utánpótlásról folyamatosan gondoskodunk, kivétel a kifejezetten színhiányosként akciózott termékek.

Az idei szezonra már június végén várjuk az újdonságokat. A rendelt fonalakból minta már megtekinthető az üzletben. Természetesen a fantáziám már el is indult, alig várom, hogy megérkezzenek.

 

Akciós, színhiányos fonalak az évszaknak megfelelők is mindig elérhetők.

A kötés kiegészítői, a kötőtűk több gyártótól, szinte minden méretben rendelkezésre állnak. Három éve forgalmazzuk a népszerű KnitPro kötőtűket és horgolótűket. Azokon belül is a prémium kategóriát. Cserélhető, variálható nyírfa kötőtűket készletben is, egyenként is. Négyszögletű rózsafa kötőtűket, vékonyított, soft nyelű horgolótűket. Öltésfogót, sorszámlálót, valamint kötős mintafüzeteket is keresse nálunk.

 

Bővítésünk eredményeképpen rövidárut is nagy választékban árusítunk. (Rövidáru almenüben részletesebb leírással.)

 

KnitPro kötőtűk, kiegészítők

 

Kötőfonalat nem vásárolunk vissza és nem cserélünk.

 

Kötőfonalainkról a leírásokat, valamint a színmintákat webboltunkban találhatja meg.

 

A fonalakból készült termékek fényképei a galériában megtekinthetőek.